Is het je onlangs gelukt om een woning te kopen? Gefeliciteerd! Dit is tegenwoordig geen eenvoudige opgave meer. De woningprijzen stijgen voortdurend en de tijden dat je een woning kon kopen voor de vraagprijs, liggen ook ver achter ons. Heb je dus eenmaal een woning gekocht, dan is het van groot belang dat je deze goed verzekerd. Helaas zijn er veel mensen die niet de juiste of, erger nog, helemaal geen woonverzekering hebben afgesloten. Deze mensen lopen daardoor grote risico’s zonder dat ze dit zelf in de gaten hebben; slaat het noodlot ooit toe, dan is er geen vangnet voor ze. Zorg er daarom voor dat jij je zaakjes beter regelt en zorg dat je een goede woonverzekering afsluit. Wij tonen je hoe je dat doet.

Een passende verzekering voor jouw woonsituatie

Wat een goede woonverzekering is, hangt af van jouw woonsituatie. Wat voor de een namelijk het perfecte pakket is, is dat voor de ander niet omdat het niet alle risico’s afdekt. De vraag die je jezelf moet stellen, is of je een woning huurt of dat je er een gekocht hebt. Heb je een huurhuis, dan hoef je maar een pakket af te sluiten: de inboedelverzekering Univé. Met deze verzekering kun je schade claimen die ontstaan is aan je spullen. Ook wanneer je van mening bent dat je spullen niet veel waarde hebben, is het nog altijd van het grootste belang dat je deze verzekering afsluit. Het gaat er namelijk niet alleen om of je een van je bezittingen kunt vervangen, maar ook om de vraag of je alles in een keer kunt vervangen. Voor veel mensen geldt dat zij niet de financiële buffer hebben om zo’n grote uitgave te bekostigen. Dat is waarom een inboedelverzekering belangrijk is. Hiermee kun je namelijk de kosten neerleggen bij je verzekeraar zodat je je huis, en in het bijzonder je inrichting zo snel mogelijk weer in zijn oude staat terug kunt brengen.

Is een aansprakelijkheidsverzekering ook iets voor je?

Wanneer je vaak van huis bent en bij anderen, of in een hotel verblijft, kun je eens kijken of een aansprakelijkheidsverzekering ook iets voor je is. Een ongeluk zit namelijk altijd in een klein hoekje en dat terwijl de kosten van zo’n ongelukje snel kunnen oplopen. Je kunt een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering samen afsluiten, zodat je in een klap heel veel risico’s uitbant. Je bent dan namelijk niet alleen binnenshuis goed verzekerd, maar ook op het moment dat je buitenshuis schade toebrengt aan iemands eigendommen. Het voordeel van meerdere verzekeringen in een keer afsluiten, is dat je waarschijnlijk aanspraak kunt maken op pakketkorting. Zo ben je optimaal verzekerd zonder dat je daar meteen de hoofdprijs voor betaalt. Informeer daarom even bij je verzekeraar naar de mogelijkheden.

Koophuis? Sluit dan ook altijd een goede opstalverzekering af

Als je een koophuis hebt, is het niet alleen belangrijk dat je een inboedel-, maar ook een opstalverzekering afsluit. Hiermee kun je namelijk de schade claimen die ontstaan is aan de structuur van je huis. Hiermee bedoelen we niet alleen de woning zelf, maar ook alles wat aan je woning vastgemaakt is. Dat maakt deze verzekering ideaal voor mensen die zonnepanelen op hun dak hebben liggen, of mensen die een elektrische auto hebben, omdat hun laadpaal dan ook gelijk gedekt is.

Leave a Comment