Ben je op zoek naar een performante, sfeervolle en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing? Dan is een inbouwcassette iets voor jou. Deze laagdrempelige oplossing is ideaal wanneer je interesse hebt in een duurzame en moderne open haard.

Houtkachel

Een inbouwcassette is in principe een houtkachel die perfect in een open haard past. Het grote voordeel hiervan? Terwijl een open haard niet volstaat om je woning mee te verwarmen, kan je dit met een inbouwcassette wél, waardoor het kan fungeren als primaire verwarming. Een inbouwcassette geeft de warmte af aan de ruimte en laat ze niet door de schoorsteen ontsnappen.

Blikvanger

Met een strakke inbouwcassette haal je een echte eyecatcher in huis. Je geniet bovendien van een maximaal zicht op het vuur. Een gashaard inbouw is ideaal voor mensen die hun oude open haard niet willen wegdoen, maar willen kiezen voor een ecologisch en hedendaags alternatief.

Eenvoudige plaatsing

Wil je optimaal genieten van een behaaglijke warmte thuis? Dan moet je je inbouwcassette goed installeren. Je wil uiteraard voorkomen dat je woonkamer zich vult met rook of dat er niet voldoende ventilatie is. Bij de installatie van een inbouwcassette of kachel moet er ook voldoende plaats zijn tussen het toestel en de brandbare materialen in de ruimte. Dit om brandgevaar tot een minimum te herleiden. De meeste inbouwcassettes zijn voorzien van een hittewerende onderplaat. Zo kan je ze probleemloos op een brandbare vloerbedekking plaatsen.

De installatie van een inbouwcassette is in principe eenvoudig, mits je de instructies goed naleeft. Niet zo’n doe-het-zelver? Ga dan in zee met een ervaren installateur. De installatie dient namelijk op een verantwoorde manier te gebeuren.

Ventilator

inbouw-openhaard

Inbouwcassettes zijn vaak uitgerust met een ventilator. Hierdoor is er een betere verspreiding van de warmte in de ruimte, en wordt ze sneller opgewarmd. De ventilator wordt meestal onderaan de glazen deur geplaatst.

Formaat

Inbouwhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo kan je kiezen voor een vierkant model of een rechthoekige cassette. Een groter model is erg handig als je je houtblokken rechtop wil plaatsen in je haard.

Aandachtspunten

Bij de aanschaf van een inbouwcassette zijn er enkele zaken waarop je zeker moet letten. Ga na wat het rendement van de haard is, welke brandstoffen je mag gebruiken, wat de capaciteit is, en of er een secundaire verbranding van de afvoergassen is.

Nadat je die punten hebt afgetoetst, kan je je inbouwcassette kiezen op basis van je persoonlijke stijl en voorkeur.

Leave a Comment