Het leven gaat niet altijd zoals gepland waardoor het financieel soms zoeken is om voldoende beschikbaar geld te vinden. Door onvoorziene omstandigheden, loop je wat achter met je betalingen, je moet dringend een bestelling plaatsen die niet kan uitblijven of er zijn onvoorziene kosten of een tegenslag. Iedereen doorstaat al eens door een lastige periode in het leven en dan moet je wat creatief zijn met je budget.

Spaarreserve

girl-with-money

Krijg je te maken met een onvoorziene kost, dan is het natuurlijk het beste om je spaarreserves eerst aan te spreken. Voor het algemene advies om een spaarbuffer aan te leggen geldt dat er minimum twee maandlonen op je spaarboekje moeten staan om je meteen uit de nood te helpen bij onvoorziene omstandigheden. Uiteraard kan je beter nog wat hoger mikken dan twee maandlonen en zo maandelijks sparen voor later.

Verkopen

Heb je toch te weinig cash om een bepaalde betaling uit te voeren, terwijl je eerder hebt geïnvesteerd in een lot met spullen? Dan kun je overwegen om deze aan de man te brengen via openbare verkopen. Op die manier sprokkel je extra geld bij elkaar en kun je zelfvoorzienend werken, zonder dat je moet aankloppen bij familie of vrienden om een extra financieel duwtje in de rug te vragen.

Lenen

money-tree

Een eerste mogelijkheid wanneer je over te weinig inkomen beschikt, is om te lenen. Echter, lenen kost ook geld. Het is een belangrijke waarschuwing die banken en kredietverschaffers meegeven als ze hun leningen in de kijker zetten, en terecht. Een lening is geen renteloos, vrijblijvend engagement. Je gaat een verplichting aan waaraan je lange tijd zal moeten voldoen. Blijven betalingen voor je lening uit, dan zijn er financiële gevolgen die een invloed kunnen hebben op je levenskwaliteit en dat kun je maar beter vermijden. Een dak boven je hoofd en een comfortabel leven blijven dus de prioriteit. De aanschaf van een product dat eerder luxe is, kun je in feite beter uitstellen tot je er financieel weer wat beter voorstaat.

Kopen binnen budget

Wil je gewoon wat besparen op je levensstijl en zo wat extra geld bij elkaar sprokkelen? Dan kun je voor je naar de reguliere winkel stapt, beter eerst eens kijken of je op veilingen niet datgene vindt wat je zoekt. Een veiling is een fijne manier om spullen op de kop te tikken tegen een voordelige prijs. Waag dus zeker eens je kans door een goed bod uit te brengen wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een huishoudtoestel of zelfs naar tuinplanten. Op een veiling vind je het allemaal.

Leave a Comment